ma.rs učestvuje u prvom privatnom inkubatoru u Srbiji

ma.rs, IT startup koji se bavi mobilnim marketing rešenjima učestvuje u programu za razvoj preduzeća organizovanog od strane lokalne firme PSTech u saradnji sa EBRD-om, Docklands innovation park-om i Bolton Trust-om. ma.rs se specijalizuje za marketing rešenja u oblasti mobilnih komunikacija i trenutno razvija servis koji omogućuje brz i lak prelazak sa tradicionalnog offline u web bazirani mobilni marketing. Dodatna pogodnost ovog prelaska je merljivost povratka na investicije kroz detaljnu statistiku.

Ukupno, tri startup-a učestvuju u prvom privatnom programu za razvoj preduzeda u srbiji. Program je organizovan od strane domaće IT firme PSTech u saradnji sa Docklands Innovation Park-om i Bolton Trust-om iz Irske, uz podršku Evropske Banke za Obnovu i Razvoj kroz TAM-BAS program.

Dragan Stefanov, osnivač i product menadžer ma.rs-a, ima veliko iskustvo u razvoju i menadžmentu inovativnih web serivsa. Počevši od 2005 Dragan je učestvovao u više desetina uspešnih web projekata kao što su ukusno.com u Srbiji i mygiftguide.co.uk u Britaniji. Takođe, Dragan je osnovao i vodio servise Brziposlovi.com, Osvojinagrade.com, TwitButtons.com koji su kasnije uspešno prodati. 2009. godine sa kolegom sa fakulteta Vladimirom Živadinovićem, Dragan pokreće itfabrika.com, blog čija je svrha da oživi regionalnu web i IT scenu.

PSTech je proglašen za "Izvoznika godine 2009" od strane SIEPA-e (Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza) u kategoriji malih i srednjih preduzeda.